Kelj u finom umaku

SASTOJCI ZA 4 OSOBE

1 kg kelja
700-800 ml juhe od Kokošje kocke

ZA UMAK:
30 g maslaca
20 g brašna
3 žlice senfa
100 ml bijelog vina
200 ml slatkog vrhnja
sol
crni papar mljeveni
šećer

PRIPREMA

1. Čvrstu glavicu kelja očistite (odrežite vanjske oštećene i tvrde listove) pa je razrežite na osam dijelova.
2. Kada juha od kokošje kocke prokuha, stavite kuhati kelj. Kad omekša, izvadite ga iz juhe i stavite na topli tanjur.
3. Za umak na ugrijanom maslacu kratko popecite brašno i zalijte vinom. Ulijte slatko vrhnje, dodajte senf i miješajući kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta.
4. Umak posolite i popaprite te dodajte malo šećera.

POSLUŽIVANJE

Vrućim umakom prelijte kuhani kelj i po želji poslužite uz kuhani krumpir posipan nasjeckanim peršinom.

Izvor: coolinarika.com


Ispis