Pohani sladoled

SASTOJCI 4 OSOBE

500 g sladoled od vanilije
100 g Glatkog brašna Podravka
2 bjelanjka
50 g mljevenog keksa
1 Mješavina za palačinke Podravka (400 g)
0,7 l suncokretovog ulja
70 g Lino lade nougat

PRIPREMA

1. Sladoled oblikujte u kugle, brzo ih stavite na duboko hlađenje da se stegnu. Onda ih izvadite, uvaljajte u brašno, bjelanjke pa u mljevene kekse. Opet ih vratite u zamrzivač oko sat vremena da se stegne cijela masa.
2. Za to vrijeme zamiješajte malo gušću mješavinu za palačinke i vodu.
3. Zagrijte ulje u dubljoj posudi. Uzmite hvataljkom ili s dvije žlice i uronite gotovu kuglu sladoleda u smjesu za palačinke. Pržite na način da ih rotirate u ulju kako bi ravnomjerno primile boju. Kad ste postigli boju, izvadite ih na upijajući papir.
4. Na slaboj vatri otopite Lino ladu na tavi i prelijte pohani sladoled.

POSLUŽIVANJE

Poslužiti dok je sladoled još vruć i uz prethodno zagrijanu lino ladu i žlicom odozgo preliti umakom od lino lade sladoled.

SAVJET

Važno je da sladoled bude dovoljno ohlađen kako bi zadržao oblik i formu, a smjesa za paniranje od bjelanjka i usitnjenih keksa biti će odličan izolator prilikom uranjanja u vrelo ulje.

Izvor: coolinarika.com

 


Ispis