Zapečeni poriluk

SASTOJCI ZA 4 OSOBE

1 kg poriluka
2-3 češnja češnjaka
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica Vegete
2 veće rajčice
1 žlica krušnih mrvica
4 jaja
250 ml slatkog vrhnja
1 žličica Vegete

PRIPREMA

1. Poriluk očistite, uzdužno ga prerežite i dobro operite. Stavite ga u kipuću vodu, kratko prokuhajte (oko 10 minuta), ocijedite i narežite na veće komade.
2. Na maslinovu ulju kratko popecite grubo narezan češnjak. Češnjak izvadite, a na isto ulje stavite pripremljeni poriluk, pospite ga Vegetom, kratko propirjajte, a na kraju dodajte nasjeckani peršin.
3. Vatrostalnu posudu premažite uljem. Na dno stavite polovicu količine poriluka. Preko poriluka posložite ploške rajčica, pospite krušnim mrvicama i prekrijte preostalim porilukom.
4. U dubljoj zdjeli izmiješajte jaja, dodajte slatko vrhnje, papar i žličicu Vegete pa time prelijte poriluk. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200˚C 15-20 minuta.

POSLUŽIVANJE

Zapečeni poriluk možete poslužiti uz kuhanu junetinu.

Izvor: coolinarika.com